Persbericht 21 maart - Lente! Paasontbijt & speuren naar Deltawerken
 
 

Vroeg uit de veren? Kom Paasontbijten in het KeringhuisOp zondag 16 april, eerste Paasdag, is het Keringhuis, speciaal voor vroege vogels, al om 09:00 geopend! Vanaf 09:30 serveert het restaurant een heerlijk Paasontbijt. Tot 12:00 kunt u van het uitgebreide buffet genieten, met uitzicht op de Maeslantkering en de scheepvaart op de Nieuwe Waterweg. Komt u ook?

Kosten:
€13,95 per persoon (inclusief jaarkaart Keringhuis!)
Kinderen tot 14 jaar ontbijten voor €7,-.

Reserveren kan tot en met donderdag 13 april via www.keringhuis.nl

Gaat u aansluitend om 11:30 mee met de rondleiding? In combinatie met het Paasontbijt biedt het Keringhuis u de rondleiding aan voor slechts € 2,30 per persoon.

 
 

Pasen & Meivakantie: Extra rondleidingen en kijkdozen knutselen voor kinderen

Tijdens de Paasdagen op 16 en 17 april en de Meivakantie (22 april-7 mei) kunt u vrijwel dagelijks mee met een van de extra rondleidingen. Op het programma staan rondleidingen voor kinderen en volwassenen, ook in het Engels. Tijdens de Meivakantie kunnen kinderen na afloop van de kinderrondleiding hun eigen kijkdoos knutselen.

Alle rondleidingen reserveert u vooraf gemakkelijk zelf op www.keringhuis.nl 

Kosten:
4 t/m 17 jaar: € 2,30 per persoon
Vanaf 18 jaar: € 4,30 per persoon

Kinderrondleidingen: Per kind mag 1 begeleider gratis mee!

 
 

Speuren naar....Deltawerken

Tijdens de Paasdagen op 16 en 17 april en tijdens de Meivakantie (22 april t/m 7 mei) is er een speciale Deltawerken-speurtocht voor kinderen. De hele dag door kan je op zoek gaan naar de Deltawerken. Haal je speurtocht op bij de receptie van het Keringhuis. Deze activiteit is gratis.

 
 

De Maeslantkering in Topvorm / Maeslant Barrier Top Fit

Van half april tot eind september wordt jaarlijks onderhoud aan de kering gepleegd. In september volgt een test: de functioneringssluiting. Als kort daarna het stormseizoen aanvangt (1 oktober-15 april), is de kering er weer helemaal klaar voor. Maar wat is er nodig om de kering in topvorm te houden? En hoe werkt hij eigenlijk? U hoort het tijdens deze speciale rondleiding die in het onderhoudsseizoen plaatsvindt. Tijdens de tour bezoekt u ook het terrein van de Maeslantkering.

Maeslant Barrier Top Fit
Yearly maintenance works take place from April to September. By the end of the season the barrier is tested thoroughly. After that, the barrier is ready to face the coming storm season (October 1st - April 15th) again. What does it take to keep the barrier top fit? And how is it operated? You will find out all about it during this special tour that takes place during the maintenance season. The guide will also take you to the site of the barrier.

Prices € 2,30 -18yrs / € 4,30 +18 yrs. (entrance ticket included)
The entrance ticket also gives you free access to the information centre ‘het Keringhuis’ for 1 year!

 
 

De Nieuwe Waterweg en de Maeslantkering

150 jaar geleden werd de Nieuwe Waterweg aangelegd. Hierdoor kon de Rotterdamse haven uitgroeien tot wereldformaat. In het Keringhuis vindt u een speciale expositie over het ontstaan van de Nieuwe Waterweg. Tijdens de rondleiding ‘De Nieuwe Waterweg en de Maeslantkering’ hoort u meer over deze geschiedenis.

 
 

Maeslantkering en het Keringhuis

De Maeslantkering is de grootste beweegbare stormvloedkering ter wereld en het sluitstuk van de Deltawerken. Deze machtige poortwachter beschermt Rotterdam en omgeving tegen stormvloeden vanuit zee. In het naastgelegen Keringhuis komt u te weten hoe de Maeslantkering werkt. De interactieve expositie laat u vervolgens kennismaken met de andere maatregelen die in het gebied genomen worden om de voeten droog te houden, ook in 2050.

Het Keringhuis, Publiekscentrum Water
Geopend: ma-vrij 10:00-16:00 / za-zo 11:00-17:00
Gesloten: 1 jan., 25 en 31 dec.
Maeslantkeringweg 139
3151 ZZ Hoek van Holland
T 088-7970630
E info@keringhuis.nl
I www.keringhuis.nl

 


Noot voor de redactie (niet voor publicatie)

Voor meer informatie en beeldmateriaal Kijkt u op www.keringhuis.nl/pers of kunt u contact opnemen met het Keringhuis. T 088-7970630.

Journalisten krijgen gelegenheid tot het maken van foto’s en/of opnames. Pers uit binnen- en buitenland is daarnaast van harte welkom voor een bezoek op maat. Hierbij wordt u begeleid door één van onze persvoorlichters.