Persbericht 25 april - Panorama Kust en extra's Meivakantie
 
 

Meivakantie extra rondleidingen

Van zaterdag 28 april tot en met moederdag 13 mei zijn er bijna elke dag extra rondleidingen in het Keringhuis. Let op: ook weer extra Kinderrondleidingen!

Reserveer zelf de rondleiding op www.keringhuis/activiteiten
 

 
 

Met moeder naar de Maeslantkering - het Keringhuis trakteert

Neem moeder op 13 mei mee naar het Keringhuis. Het Keringhuis zet op moederdag alle moeders in het zonnetje, want op deze dag mogen moeders GRATIS mee met een instaprondleiding!

 
 

Hele meivakantie koffie en appelgebak voor 2,95

Het terras is weer geopend! Hier geniet u van het uitzicht op de Maeslantkering, de schepen op de Nieuwe Waterweg en de waterspeelplaats. Als het voorjaarszonnetje schijnt, zit u bij het Keringhuis heerlijk buiten. Het restaurant biedt u de hele meivakantie (28 april t/m 13 mei) koffie met appelgebak voor €2,95!
 

 
 

Wisselexpositie mei: Panorama Kust

Vanaf 8 mei is in het Keringhuis een nieuwe expositie te bezichtigen: het Panorma Kust.

Met het panorama laat het Deltaprogramma Kust zien hoe het werkt aan een veilige, economisch sterke en mooie kust. Het panorama combineert het beeld van de Hollandse meester Hendrik Willem Mesdag, eind 19e eeuw, met een beeld voor de toekomst van de Hollandse Kust in 2100.

Deltaprogramma
Het Deltaprogramma is een nationaal programma met als doel om Nederland ook voor de volgende generaties te beschermen tegen hoog water en te zorgen voor voldoende zoet water. Rijksoverheid, provincies, gemeenten en waterschappen werken hierin samen met maatschappelijke organisaties, kennisinstellingen en het bedrijfsleven.

Het Deltaprogramma heeft 9 deelprogramma’s, waarvan Deltaprogramma Kust er 1 is. Het heeft als opdracht te verkennen wat nodig is voor een veilige, economisch sterke en mooie kust die het achterland beschermt tegen overstroming vanuit zee. Vragen die centraal staan zijn:

Hoe kunnen we ons in Nederland de komende eeuw beschermen tegen de zee?
En hoe kunnen we de kust versterken en zorgen we tegelijkertijd dat onze kust ruimte biedt voor bedrijvigheid, recreatie en werken en leven?
De antwoorden op deze vragen vormen de basis voor de Deltabeslissingen waarover het Kabinet in 2014 besluiten neemt.

Voor meer informatie, kijk op www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/deltaprogramma
 

 
 

Openingstijden tijdens feestdagen

Koninginnedag 30 april, Hemelvaartsdag 17 mei en 1e en 2e Pinksterdag 27 en 28 mei is het Keringhuis geopend volgens weekendopening: 11.00-17.00 uur.

 
 

Maeslantkering en het Keringhuis

De Maeslantkering is de grootste beweegbare stormvloedkering ter wereld en het sluitstuk van de Deltawerken. Deze machtige poortwachter beschermt Rotterdam en omgeving tegen stormvloeden vanuit zee. In het naastgelegen Keringhuis komt u te weten hoe de Maeslantkering werkt. De interactieve expositie laat u vervolgens kennismaken met de andere maatregelen die in het gebied genomen worden om de voeten droog te houden, ook in 2050.

Het Keringhuis, Publiekscentrum Water
Geopend: ma-vrij 10:00-16:00 / za-zo 11:00-17:00
Gesloten: 1 jan., 25 en 31 dec.
Maeslantkeringweg 139
3151 ZZ Hoek van Holland
T 088-7970630
E info@keringhuis.nl
I www.keringhuis.nl

 


Noot voor de redactie (niet voor publicatie)

Voor meer informatie en beeldmateriaal Kijkt u op www.keringhuis.nl/pers of kunt u contact opnemen met het Keringhuis. T 088-7970630.

Journalisten krijgen gelegenheid tot het maken van foto’s en/of opnames. Pers uit binnen- en buitenland is daarnaast van harte welkom voor een bezoek op maat. Hierbij wordt u begeleid door één van onze persvoorlichters.