Persbericht 27 juni - Zinderende zomerdagen bij het Keringhuis
 
 

Zaterdag 21 en 28 juli Zomeravonddiner bij de Maeslantkering

Deze zomer biedt het Keringhuis een bijzondere belevenis: een zomeravonddiner bij de Maeslantkering. Tijdens het diner gaat de rondleiding langs de stormachtige winters en zinderend hete zomers van de toekomst. Met een wandeling naar de waterkant, langs de machtige armen van de Maeslantkering, komen de deelnemers alles te weten over de stormvloedkering. Een unieke gelegenheid om de Maeslantkering in de avondzon te bewonderen.

De zomeravonddiners zijn eenmalig te boeken op zaterdag 21 en zaterdag 28 juli.
Let op, vol = vol!

Reserveer het Zomeravonddiner online op www.keringhuis.nl .

Aanvang programma: 18.00 uur
Volwassenen €20,- / Kinderen t/m 12 jaar €10,-

 
 

Proefjesrondleidingen voor kinderen

De hele maand juli kunnen kinderen mee met de Proefjesrondleiding. Onder leiding van een gids vinden ze uit hoe de Maeslantkering werkt. En ook wat er nog meer nodig is om te zorgen dat er niet te veel, niet te weinig, en ook voldoende schoon water is. En hoe schoon is het water in de Nieuwe Waterweg eigenlijk? En welke dieren leven hier? Dat ontdekken de kinderen met aantal proefjes. Natuurlijk gaan ze ook de stormvloedkering van dichtbij bekijken. Dit is bijzonder, want hier mogen bezoekers alleen met een gids komen.

Kinderen €2,-.Per kind mag 1 ouder/begeleider gratis mee.
Wanneer? Elke dinsdag, woensdag, donderdag, zaterdag en zondag om 14.00 uur in juli.

Reserveer de Proefjesrondleiding online!

 
 

Extra rondleidingen en speurtocht

Tijdens de zomervakantie (juli en augustus) zijn er elke dag rondleidingen, waaronder ook Engelstalige. Kinderen kunnen gratis een speurtocht ophalen bij de receptie. Goed opgelost? Vis je prijs maar op! Kijk voor het hele programma op www.keringhuis.nl.

 
 

Nu in het Keringhuis: audiotour in diverse talen!

Bezitters van een smartphone kunnen hun hart ophalen in het Keringhuis. In het centrum kan met behulp van het aanwezige wifi een gratis audiotour gedownload worden.

Vanaf nu beschikbaar in de talen Engels, Duits, Frans, Spaans, Russisch en Chinees!

 
 

Noteer vast in uw agenda: zondag 16 september functioneringssluiting Europoortkering

Vrijwel elk jaar voert Rijkswaterstaat een zogenaamde functioneringssluiting uit van de Europoortkering. Zowel de Maeslantkering als de Hartelkering sluiten op deze dag hun deuren. Dit evenement is voor publiek toegankelijk.

Het Keringhuis is op zondag 16 september de hele dag geopend en organiseert rondleidingen op het terrein. Tevens zijn er diverse kinderactiviteiten en hapjes en drankjes aanwezig.

Binnenkort is alle informatie over deze bijzondere dag te vinden op www.keringhuis.nl.

 
 

Nieuwe wisselexposities

In juli en augustus zullen twee nieuwe wisselexposities het Keringhuis bezoeken:

De Zandmotor en de Gelsluis. Beide exposities gaan over innovatieve ontwikkelingen op het gebied van waterbeheer. De Zandmotor is een project van natuurlijke zandsuppletie aan de kust bij Kijkduin. De Gelsluis is een nieuwe kijk op de klassieke sluis. Komt dat zien!

 
 

Aantrekkelijke kortingen met het Jeugdvakantiepaspoort en de Rotterdampas

Deze zomer krijgen kinderen met een RotterdamPas of een Jeugdvakantiepaspoort 50% korting op een rondleiding!

 
 

Hartige hapjes op het terras

De hele maand juli kunnen bezoekers op het terras of in het restaurant voor €3,- genieten van een tosti met koffie,thee of fris.

 
 

Maeslantkering en het Keringhuis

De Maeslantkering is de grootste beweegbare stormvloedkering ter wereld en het sluitstuk van de Deltawerken. Deze machtige poortwachter beschermt Rotterdam en omgeving tegen stormvloeden vanuit zee. In het naastgelegen Keringhuis komt u te weten hoe de Maeslantkering werkt. De interactieve expositie laat u vervolgens kennismaken met de andere maatregelen die in het gebied genomen worden om de voeten droog te houden, ook in 2050.

Het Keringhuis, Publiekscentrum Water
Geopend: ma-vrij 10:00-16:00 / za-zo 11:00-17:00
Gesloten: 1 jan., 25 en 31 dec.
Maeslantkeringweg 139
3151 ZZ Hoek van Holland
T 088-7970630
E info@keringhuis.nl
I www.keringhuis.nl

 


Noot voor de redactie (niet voor publicatie)

Voor meer informatie en beeldmateriaal Kijkt u op www.keringhuis.nl/pers of kunt u contact opnemen met het Keringhuis. T 088-7970630.

Journalisten krijgen gelegenheid tot het maken van foto’s en/of opnames. Pers uit binnen- en buitenland is daarnaast van harte welkom voor een bezoek op maat. Hierbij wordt u begeleid door één van onze persvoorlichters.