Persbericht 25 juli - Proefjesrondleidingen en meer in het Keringhuis
 
 

Proefjesrondleidingen voor kinderen

Tijdens de zomervakantie kunnen kinderen in augustus mee met de Proefjesrondleiding. Onder leiding van een gids vinden ze uit hoe de Maeslantkering werkt. En ook waarom er nog veel meer nodig is om te zorgen dat er niet te veel, niet te weinig, en ook voldoende schoon water is. En hoe schoon is het water in de Nieuwe Waterweg eigenlijk? En welke dieren leven hier? Dat ontdekken ze met aantal proefjes in het Keringhuis. Natuurlijk wordt ook de stormvloedkering van dichtbij bekijken. Dit is bijzonder, want hier kun je alleen met een gids komen.

Duur: 60 minuten,Kinderen €2,-.Per kind mag 1 ouder/begeleider gratis mee.
Geschikt voor kinderen vanaf 8 jaar.
Wanneer? Elke dinsdag, woensdag, donderdag, zaterdag en zondag tijdens de schoolvakantie in augustus.

Reserveer de Proefjesrondleiding online!
 

 
 

Extra rondleidingen en Speurtocht

Tijdens de zomervakantie (juli en augustus) zijn er elke dag rondleidingen, waaronder ook Engelstalige. Kinderen kunnen gratis een speurtocht ophalen bij de receptie. Goed opgelost? Vis je prijs maar op! Kijk voor het hele programma op www.keringhuis.nl.
 

 
 

zondag 16 september functioneringssluiting Maeslantkering: kijk op www.keringhuis.nl

Vrijwel elk jaar voert Rijkswaterstaat een zogenaamde functioneringssluiting uit van de Europoortkering. Zowel de Maeslantkering als de Hartelkering sluiten op deze dag hun deuren. Dit evenement is voor publiek toegankelijk.

Het Keringhuis is op zondag 16 september de hele dag geopend en organiseert rondleidingen op het terrein. Tevens zijn er diverse kinderactiviteiten en hapjes en drankjes aanwezig.

Op www.keringhuis.nl vindt u alle informatie over deze bijzondere dag en kunt u binnenkort hiervoor een rondleiding reserveren.

 

 
 

Aantrekkelijke korting met Jeugd Vakantiepaspoort en RotterdamPas

Deze zomer krijgen kinderen met een RotterdamPas of een Jeugdvakantiepaspoort 50% korting op een rondleiding!
 

 
 

Zomers genieten op het terras

De hele maand augustus: vers gebakken gevulde koek met koffie, thee of fris voor €3,-

 
 

Nieuwe wisselexposities

In augustus zullen twee nieuwe wisselexposities het Keringhuis bezoeken:

De Zandmotor en de Gelsluis. Beide exposities gaan over innovatieve ontwikkelingen op het gebied van waterbeheer. De Zandmotor is een project van natuurlijke zandsuppletie aan de kust bij Kijkduin. De Gelsluis is een nieuwe kijk op de klassieke sluis. Komt dat zien!

 

 
 

Maeslantkering en het Keringhuis

De Maeslantkering is de grootste beweegbare stormvloedkering ter wereld en het sluitstuk van de Deltawerken. Deze machtige poortwachter beschermt Rotterdam en omgeving tegen stormvloeden vanuit zee. In het naastgelegen Keringhuis komt u te weten hoe de Maeslantkering werkt. De interactieve expositie laat u vervolgens kennismaken met de andere maatregelen die in het gebied genomen worden om de voeten droog te houden, ook in 2050.

Het Keringhuis, Publiekscentrum Water
Geopend: ma-vrij 10:00-16:00 / za-zo 11:00-17:00
Gesloten: 1 jan., 25 en 31 dec.
Maeslantkeringweg 139
3151 ZZ Hoek van Holland
T 088-7970630
E info@keringhuis.nl
I www.keringhuis.nl

 


Noot voor de redactie (niet voor publicatie)

Voor meer informatie en beeldmateriaal Kijkt u op www.keringhuis.nl/pers of kunt u contact opnemen met het Keringhuis. T 088-7970630.

Journalisten krijgen gelegenheid tot het maken van foto’s en/of opnames. Pers uit binnen- en buitenland is daarnaast van harte welkom voor een bezoek op maat. Hierbij wordt u begeleid door één van onze persvoorlichters.