Persbericht 3 oktober - Herfstvakantie en stormseizoen
 
 

1 oktober aanvang stormseizoen: de Maeslantkering is er weer klaar voor

Het stormseizoen duurt in Nederland van 1 oktober tot 15 april. Dit is de periode van het jaar dat stevige stormen ervoor kunnen zorgen dat het water van de zee te hoog opgestuwd wordt. In deze periode kan het gebeuren dat bijvoorbeeld de Maeslantkering zijn deuren sluit. De verwachting is dat dit ongeveer 1x per 7 jaar voorkomt.

Als voorbereiding op het stormseizoen voert Rijkswaterstaat een zogenaamde functioneringssluiting van de Maeslantkering uit. Een test om mogelijke storingen aan het licht te brengen voordat het stormseizoen aanvangt. Dit jaar vond de testsluiting plaats op zondag 16 september. De Maeslantkering (en ook de Hartelkering) werd succesvol gesloten.

Ongeveer 3500 bezoekers kwamen op deze bijzondere dag naar het Keringhuis om de sluiting mee te maken. 600 bezoekers namen deel aan een rondleiding en maakten onder leiding van een gids een wandeling op het terrein van de kering.

 
 

Herfstvakantie extra rondleidingen

In het Keringhuis zijn deze herfstvakantie weer tal van extra rondleidingen. Van maandag 15 tot en met zondag 28 oktober bent u ook op doordeweekse dagen van harte welkom voor een rondleiding. Er zijn extra rondleidingen voor volwassenen, voor kinderen en extra rondleidingen in het Engels. Kijk op de website voor het hele programma en reserveer hier een rondleiding.
 

 
 

Win een waterworkshop voor de hele klas!

Kinderen vanaf groep 7 kunnen deze herfstvakantie een waterworkshop voor hun klas winnen.

Om mee te doen met de wedstrijd kan van de website van het Keringhuis een kleurplaat van een druppel uitgeprint worden (of opgehaald bij het Keringhuis).  De versierde druppel moet uiterlijk zondag 28 oktober ingeleverd worden bij het Keringhuis.

Alle druppels worden bij het Keringhuis opgehangen tot en met 31 oktober. Na afloop van de herfstvakantie (29 oktober) wordt de mooiste druppel beloond met een waterworkshop voor de hele klas!

Let op: de waterworkshop is geschikt voor kinderen vanaf groep 7.

Meer weten over de waterworkshop: kijk op de website.

 
 

Speurtocht

Tijdens de herfstvakantie kan er weer volop gespeurd worden! Haal de gratis speurtocht op bij de receptie.

 
 

Maeslantkering en het Keringhuis

De Maeslantkering is de grootste beweegbare stormvloedkering ter wereld en het sluitstuk van de Deltawerken. Deze machtige poortwachter beschermt Rotterdam en omgeving tegen stormvloeden vanuit zee. In het naastgelegen Keringhuis komt u te weten hoe de Maeslantkering werkt. De interactieve expositie laat u vervolgens kennismaken met de andere maatregelen die in het gebied genomen worden om de voeten droog te houden, ook in 2050.

Het Keringhuis, Publiekscentrum Water
Geopend: ma-vrij 10:00-16:00 / za-zo 11:00-17:00
Gesloten: 1 jan., 25 en 31 dec.
Maeslantkeringweg 139
3151 ZZ Hoek van Holland
T 088-7970630
E info@keringhuis.nl
I www.keringhuis.nl

 


Noot voor de redactie (niet voor publicatie)

Voor meer informatie en beeldmateriaal Kijkt u op www.keringhuis.nl/pers of kunt u contact opnemen met het Keringhuis. T 088-7970630.

Journalisten krijgen gelegenheid tot het maken van foto’s en/of opnames. Pers uit binnen- en buitenland is daarnaast van harte welkom voor een bezoek op maat. Hierbij wordt u begeleid door één van onze persvoorlichters.