english
vandaag geopend van 10:00 tot 16:00
Laatste nieuws
wave top

Restaurant gesloten

Tussen 1 november en 1 april is het restaurant gesloten. Mocht u met een groep het keringhuis bezoeken en ook willen lunchen of borrelen?: dat is mogelijk. Op afspraak kunnen wij u ook in de wintermaanden voorzien van een heerlijke lunch of een borrel op maat. Neem contact op voor de mogelijkheden met Diny Heegers: heegers@keringhuis.nl 

Ook de waterspeelplaats op het buitenterrein is gesloten tussen 1 november en 1 april.

Kom naar het Keringhuis tijdens de herfstvakantie

(kinder)rondleiding Toen, nu en later

Tijdens deze rondleiding duiken we in het verleden, laten we zien hoe we onszelf in de loop der tijden steeds beter zijn gaan beschermen tegen hoog water en kijken we ook naar de toekomst: klimaatverandering, zeespiegelstijging, de uitdagingen worden steeds groter!

Bij onze prachtige nieuwe "overstromingswand" vertelt de rondleider over de stormvloeden van toen, wordt je meegenomen naar het watervertelplein om interactief te ervaren wat we al bedacht hebben om het water nu tegen te houden en kom je erachter hoe we naar de toekomst kijken.

Het hoogtepunt van de rondleiding speelt zich buiten af: een bezoek aan de grootste robot van de wereld, de Maeslantkering. Hoe werkt de kering, hoe vaak sluiten deze grote armen voor gevaar vanaf zee? Wat gebeurt er met de scheepvaart De rondleider legt het allemaal uit!

Terug in het Keringhuis neemt de rondleider afscheid van de groep maar hoeft je bezoek aan het Keringhuis nog lang niet afgelopen te zijn!

Zo kun je even bijkomen in ons restaurant en gebruik maken van de speciale vakantie aanbieding:

Volwassenen:

Rondleiding € 4,50

Rondleiding inclusief koffie met appelgebak of drankje naar keuze met broodje worst € 9,50

Kinderen tot 18 jaar:

Rondleiding € 2,40

Rondleiding inclusief drankje naar keuze met broodje worst € 7,40

U kunt uw keuze kenbaar maken op het boekingsformulier.

 

Wilt u de expositie uitbebreider bekijken: geen probleem! Of ga op speurtocht bij de maquette van Nationaal Park Hollandse Duinen

Kortom er is genoeg te doen in en om het Keringhuis tijdens de herfstvakantie!

25e Functioneringsluiting Maeslantkering geslaagd

1 keer per jaar, voor het begin van het stormseizoen, sluit Rijkswaterstaat de  Maeslantkering en de Hartelkering om deze stormvloedkeringen te testen. Zaterdagmiddag kwart voor drie zag het toegestroomde publiek de armen van de Maeslantkering langzaam over het water naar elkaar toe bewegen om de Nieuwe Waterweg af te sluiten. Het uitvaren, sluiten en afzinken van de armen duurde ruim twee uur. Sinds zondagnacht staat het sein op de kering weer op groen; de kering is open en schepen kunnen de waterweg weer gebruiken. De 25e functioneringssluiting van de Maeslantkering is voorspoedig verlopen.

 

Geslaagde functioneringssluiting

De Maeslantkering, in de Nieuwe Waterweg bij Hoek van Holland, is gebouwd tussen 1991 en 1997. Deze zelfsluitende kering is 25 jaar geleden als laatst voltooide Deltawerk in gebruik genomen. Rijkswaterstaat stond gisteren, in aanwezigheid van Deltacommissaris Peter Glas stil, bij dit jubileum. In dezelfde periode is ook de Hartelkering bij Spijkenisse gebouwd die het achterliggende Europoortgebied beschermt. De Hartel- en Maeslantkering sluiten altijd samen. Tijdens de functioneringssluiting van de Maeslantkering ging ook de Hartelkering dicht.

Rijkswaterstaat voert elk jaar een sluiting uit ter voorbereiding op het stormseizoen. Dan test Rijkswaterstaat zowel de techniek van de kering als de organisatie. Na het grote onderhoud in de zomermaanden is dit de bevestiging dat de keringen kunnen sluiten als dat nodig is. De sluiting duurt alles bij elkaar zo’n 6 á 7 uur, publiek kon de zichtbare bewegingen volgen vanaf de nabij gelegen heuvel. De geslaagde sluiting van de Maeslant- en Hartelkering markeert dat Rijkswaterstaat in Zuid-Holland klaar is voor het stormseizoen.

 

Bescherming tegen hoogwater

Nederland is een waterland. Een groot deel van ons land ligt onder de zeespiegel en veel grote rivieren vinden er hun weg naar zee. Dit maakt Nederland kwetsbaar voor overstromingen. Daarbij stijgt de zeespiegel, daalt de bodem en krijgen we steeds vaker te maken met stormen, heftige regen en hoge rivierstanden. Bescherming tegen hoogwater is en blijft dus van levensbelang.

De 13 Deltawerken in Zuid Holland, Zeeland en Noord Brabant zijn aangelegd na de Watersnoodramp van 1953 en beschermen ons al bijna 65 jaar tegen hoog water. Het zijn unieke en complexe zeeweringen. De Maeslant- en Hartelkering beschermen met de achterliggende dijken bewoners in Rotterdam, Dordrecht en het omliggende gebied tegen stormvloeden van de Noordzee.

Restaurant weer dagelijks geopend

Ons restauarant is vanaf 1 april weer dagelijks open met dezelfde openingstijden als het informatiecentrum. U kunt bij ons terecht voor koffie, thee, diverse frisdranken, ijsjes en tosti's. 

Op afspraak kunt u bij ons met kleine en grote groepen terecht voor een geheel verzorgde lunch, borrel of buffet.

Bij mooi weer kunt u op ons terras terecht met prachtig uitzicht op de Maeslantkering en de Nieuwe Waterweg maar ook vanuit het restaurant geniet u van hetzelfde uitzicht.

 

Keringhuis op YouTube

20-4-2020 Helaas is het Keringhuis voorlopig gesloten voor publiek. Omdat u daarom niet naar ons kunt komen, hebben wij bedacht naar u te komen. Dat doen we door regelmatig een vlog te plaatsen op ons YouTube-kanaal. Komt u ook een kijkje nemen?https://www.youtube.com/user/keringhuis

Partners van Het Keringhuis

rijkswaterstaat
provincie zuid holland
hoogheemraadschap van delfland
Onze nieuwsbrief ontvangen?