english
vandaag geopend van 10:00 tot 16:00, LETOP: coronatoegangsbewijs en identiteitskaart verplicht voor personen van 13 jaar en ouder
Laatste nieuws
wave top

Coronatoegangsbewijs en identiteitskaart vanaf 13 jaar

Vanwege de aangescherpte Covid-maatregelen is het Keringhuis vanaf zaterdag 6 november alleen toegankelijk na het vertonen van een geldig coronatoegangsbewijs en identiteitskaart. Dit geldt voor personen van 13 jaar en ouder. Alvast bedankt voor uw begrip.

Restaurant op werkdagen gesloten

Tussen 1 november en 1 april is het resataurant alleen in het weekend open voor bezoekers. Mocht u met een groep het keringhuis bezoeken en ook willen lunchen: dat is mogelijk. Op afspraak kunnen wij u ook in de wintermaanden voorzien van een heerlijke lunch. Neem contact op via heegers@keringhuis.nl 

 

Ook de waterspeelplaats is gesloten tussen 1 november en 1 april.

De Keringhuis Experience

Bezoek ons tijdens de herfstvakantie en doe mee aan deze volledig nieuwe, interactieve rondleiding inclusief een lekkernij in ons restaurant. Het ideale gezinsuitje waarbij er voor ouders en kinderen van alles te doen is.

Inbegrepen is:

  • Een rondleiding van 60 minuten die bestaat uit een uitleg over de omgang met het water in de provincie Zuid-Holland en de uitdagingen voor de toekomst in ons waterlandje. Daarna een bezoek aan de Maeslantkering, waarbij de gids uitlegt hoe deze grootste robot ter wereld werkt.
  • De Keringhuis Experience Rooms: Hierbij speelt u in 2 verschillende kamers een spel op een touchscreen. In kamer 1 ga je een moderne nieuwbouwwijk inrichten en in kamer 2 krijg je de kans om de Maeslantkering te sluiten.
  • Na deze activiteiten is het tijd om bij te komen in ons restaurant. U heeft dan de keuze uit koffie met appelgebak of frisdrank met een broodje hotdog. De kinderen mogen als toetje ook nog een ijsje uitkiezen.

Prijs volwassene: € 10,00

Prijs kinderen tot 18 jaar: € 7,50

Coronatoegangsbewijs voor restaurant

Als u het Keringhuis bezoekt vragen we u niet naar uw coronatoegangsbewijs. Alleen als u plaatsneemt in ons restaurant moeten we u wel vragen om het coronatoegangsbewijs plus uw legitimatie te laten zien aan het personeel. Wij danken u alvast voor uw begrip.

Functioneringssluiting 12 september zonder publiek

Zondag 12 september is de jaarlijkse functioneringssluiting van de Maeslantkering en Hartelkering. De sluiting zal rond 18.30 plaatsvinden.

Helaas zal deze editie, net als die van vorig jaar, door alle COVID-maatregelen plaatsvinden zonder publiek. Het terrein van het Keringhuis is niet toegankelijk en het Keringhuis is vanaf 15.30 gesloten.  De weg naar het Keringhuis is de gehele dag afgesloten voor motoren en auto's.

Overdag is het Keringhuis wel gewoon open en worden er, net als elke zondag, rondleidingen verzorgd.

Wilt u ons bezoeken dan kan dit alleen als u een reservering maakt. Dat kan voor de volgende 3 tijdsloten:

11.00-12.30

12.30-14.00

14.00-15.30

 

U kunt reserveren via deze link: https://www.keringhuis.nl/activiteiten

Als u heeft gereserveerd voor 1 van deze tijdsloten dan mag u overdag wel met de auto naar het Keringhuis komen. Uw naam wordt dan op een lijst gezet, waardoor de verkeersregelaars weten dat u door kunt rijden. Dit kan dus alleen als u van te voren heeft gereserveerd!!

 

Vanaf 23 juli: tentoonstelling ‘Wij & Water’ van Delfland in het Keringhuis

Vanaf 23 juli: tentoonstelling ‘Wij & Water’ van Delfland in het Keringhuis

Hoe gaan we om met ons water in een dichtbevolkt gebied? Dat is het thema van de tentoonstelling ‘Wij & Water’ van het Hoogheemraadschap van Delfland. In de tentoonstelling staan zes persoonlijke verhalen van inwoners van het gebied van Delfland centraal. Zij vertellen bijvoorbeeld over de veranderingen in het klimaat, wat zij hiervan merken en hoe dit hun kijk op water heeft veranderd. Dijkgraaf Piet-Hein Daverveldt: “Wij staan voor grote uitdagingen die we als Hoogheemraadschap niet alleen kunnen oplossen. Daarom ben ik blij met verhalen van inwoners die hier actief aan bijdragen.”

De tentoonstelling staat van 23 juli tot en met 29 augustus 2021 in het Keringhuis, kom snel kijken het is meer dan de moeite waard!!

Over Wij & water

Water is overal om ons heen. Daarom is het belangrijk om het water goed te beheren. Want er komen grote veranderingen aan. Bijvoorbeeld de veranderingen in het klimaat. Of de grote vraag naar meer woningen in een gebied waar al heel veel mensen wonen. Hierdoor moeten we anders gaan kijken naar onze omgeving en de rol van water daarin.

In de tentoonstelling Wij & Water gaat het Hoogheemraadschap in op deze uitdagingen. Wat merken inwoners van deze veranderingen? Welke rol heeft het Hoogheemraadschap hierin? En wat kunnen inwoners, ondernemers of gemeenten zelf doen?

In de tentoonstelling kunnen bezoekers kijken en luisteren naar zes persoonlijke verhalen. Ieder verhaal laat een eigen kijk op water zien. Via de QR-codes onder de foto’s kan de bezoeker de korte vidoe’s bekijken op een eigen apparaat. Alle video’s en meer achtergrondinformatie staan ook op: www.hhdelfland.nl/wij&water

Beperkende maatregelen deels opgeheven

Vanaf 26 juni mogen er in plaats van 30 weer 50 bezoekers gelijktijdig aanwezig zijn in het Keringhuis en is het niet meer verplicht om binnen een mondkapje te dragen.

 

Onze huisregels (vanaf 26 juni)

  • Vanaf nu kunt u bij alleen bij ons terecht als u gereserveerd heeft. Zo niet dan kunt of via de website (keringhuis.nl) of d.m.v. de QR-code op de deur checken of er nog plek is.

  • U bent verplicht uw handen te desinfecteren bij binnenkomst.

  • Koop een kaartje bij de balie, hier vragen wij aan u of u gezond bent en wijzen wij u op de looproute en dat u maar max. 1,5 uur mag rondkijken.

  • Volg de aangegeven routes.

  • Volg altijd de aanwijzingen op van ons personeel.

  • Raak alleen aan wat u nodig heeft.

  • Restaurant toegankelijk met entreebewijs.

Geslaagde functioneringssluiting Maeslantkering en hartelkering 2020

De proefsluiting van de Maeslantkering is geslaagd. De deuren zijn om 17.15 uur op 20 september 2020 succesvol ingevaren. De Nieuwe Waterweg was vanaf 17.20 uur weer beschikbaar voor het scheepvaartverkeer.

 

Eénmaal per jaar, voor aanvang van het stormseizoen, test Rijkswaterstaat de sluiting van de Maeslantkering en de Hartelkering. Deze keringen hebben de taak om 2 miljoen inwoners van Zuid-Holland te beschermen tegen stormvloeden vanaf zee.

 

Proefsluiting terugkijken

Via deze link kunt u een korte film van het openen van de kering bekijken:

Korte impressie openen Maeslantkering

of kijk de liveuitzending op het YouTube kanaal van Rijkswaterstaat terug:

https://www.youtube.com/watch?v=dtXnptHCtFQ&t=1666s

 

Klaar voor het stormseizoen

Na het grote onderhoud in de zomermaanden test Rijkswaterstaat altijd vóór de start van het stormseizoen de Maeslantkering en de Hartelkering, samen de Europoortkering genoemd. Het stormseizoen loopt van 1 oktober tot en met 15 april. De functioneringssluiting is bedoeld om de stormvloedkeringen integraal te testen, zowel de techniek als de mensen die de keringen bedienen. De jaarlijkse functioneringssluiting markeert dat Rijkswaterstaat klaar is voor het stormseizoen.

Programma

Normaal gesproken is de jaarlijkse functioneringssluiting van de Maeslantkering een groot publieksevenement, maar vanwege de coronamaatregelen was dat dit jaar helaas niet mogelijk.

Rondleiding Maeslantkering

Geïnteresseerden konden, in afgeslankte vorm, de Maeslantkering van zeer dichtbij komen bekijken. Bezichtiging was uitsluitend via reservering vooraf mogelijk. Het bijzondere van deze rondleiding was dat de Maeslantkering, op het moment van de rondleiding, in het water lag. Dit vanwege het sluiten van de kering in de nacht en heropening op zondagmiddag.

Zondag 20 september 2020 jaarlijkse functioneringssluiting

Op zondag 20 september vind de jaarlijkse functioneringssluiting van de Maeslantkering en de Hartelkering plaats. Normaal gesproken een groot publieksevenement maar vanwege de Coronamaatregelen is dat dit jaar helaas niet mogelijk.

Zonder reservering is het niet mogelijk het keringhuis en de Maeslantkering te bezoeken. De weg/fietspad naar het Keringhuis zal dan ook worden afgesloten en alleen geregistreerde bezoekers mogen doorrijden!! 

 

Meer informatie en boeken

 

 

 

Daarnaast is zowel de sluiting van de Maeslantkering (zondagmorgen rond 04.20) als de opening op zondagmiddag (rond 16.30) te zien zijn via onze nieuwe webcam op het YouTube-kanaal van het Keringhuis: https://www.youtube.com/user/keringhuis

We zijn weer open!!

2-6-2020 Sinds dinsdag 2 juni is het Keringhuis weer open voor publiek. Zoals alle musea en informatiecentra gaan wij ook werken via een protocol. Zo moet iedere bezoeker zich vooraf registreren via de website. ook mogen er maximaal 30 personen tegelijk in het Keringhuis aanwezig zijn. Om dit goed te kunnen organiseren gaan we werken met tijdsloten. In zo'n tijdslot (duur 80 minuten) heeft u de mogelijkheid om zelf rond te kijken, een rondleiding te volgen of om gebruik te maken van het restaurant. Het terras van ons restaurant wordt uitgebreid zodat u voor of na uw bezoek in de zon kunt genieten van ons prachtige uitzicht op de Nieuwe Waterweg.

Ons team is er klaar voor, we hopen u binnenkort te mogen begroeten.

Naar de tijdsloten

 

Keringhuis op YouTube

20-4-2020 Helaas is het Keringhuis voorlopig gesloten voor publiek. Omdat u daarom niet naar ons kunt komen, hebben wij bedacht naar u te komen. Dat doen we door regelmatig een vlog te plaatsen op ons YouTube-kanaal. Komt u ook een kijkje nemen?https://www.youtube.com/user/keringhuis

Keringhuis tijdelijk gesloten!!

In lijn met het landelijke beleid met betrekking tot het coronavirus is het Keringhuis voorlopig voor het publiek gesloten.

Ook in 2020 weer van alles te beleven in het keringhuis

Een bezoek aan het informatiecentrum, een rondleiding op maat, speciale vakantierondleidingen, lunches, borrels en de jaarlijkse functioneringssluiting; ook in 2020 staat het Keringhuisteam weer voor u klaar. We hopen u dit jaar te mogen begroeten!!

het Keringhuis tijdens de kerstvakantie

Op eerste kerstdag, ouderjaarsdag en nieuwjaarsdag is het Keringhuis gesloten.

Maar alle andere dagen zijn we gewoon open en is er van alles te beleven in het Keringhuis. Zo is er bijna iedere dag een rondleiding.

Op 3 en 5 januari is er een speciale kinderrondleiding: de Juttersrondleiding voor kinderen.

Er spoelt in deze tijd van het jaar namelijk van alles aan op het terrein van de Maeslantkering. Kom ons helpen deze spullen te verzamelen en ga er daarna binnen een mooi kunstwerk van maken.

En om op te warmen na het bezoek aan het terrein van de Maeslantkering staat er voor de volwassenen een heerlijke kop erwtensoep met brood te wachten en voor de kinderen een hotdog!!

Kom je ook zoeken en proeven?

reserveren kan hier

Maeslantkering klaar voor stormseizoen 2019-2020

De jaarlijkse functioneringssluiting van de Maeslantkering en de Hartelkering op zaterdag 14 september is goed verlopen. Om 15:20 uur verlieten de immense deuren van de Maeslantkering het dok om de Nieuwe Waterweg op te varen.

Om 16:52 uur waren de schuiven van de Hartelkering gesloten en de deuren van de Maeslantkering volledig uitgevaren en afgezonken. Om 05:00 uur zondagochtend waren beide keringen weer volledig open voor het scheepvaartverkeer. De sluiting van de Maeslantkering trok veel publiek. Ook waren burgemeester Aboutaleb en plaatsvervangend DG Jaap Slootmaker van Rijkswaterstaat aanwezig. Zowel de keringen als het operationeel team hebben de test goed doorstaan en zijn klaar voor het stormseizoen.

De jaarlijkse functioneringssluiting markeert dat Rijkswaterstaat klaar is voor het stormseizoen. Dit loopt van 1 oktober tot en met 15 april. De sluiting is bedoeld om de keringen integraal te testen, zowel de techniek als de organisatie. Na het grote onderhoud in de zomermaanden, wil Rijkswaterstaat testen of alles naar behoren werkt en de keringen kunnen sluiten als dat nodig is. Hoe dit alles technisch in elkaar zit, leggen we uit in deze clip. Ook hebben we een clip gemaakt die op eenvoudige wijze het nut en de functie van de kering uitlegt.

Rondleidingen

Het publieksevenement rond de functioneringssluiting was ook dit jaar weer geslaagd. Het Keringhuis was op deze dag geopend van 11.00 tot 18.30. Gedurende de dag werden er diverse rondleidingen gegeven in het Keringhuis en op het terrein van de Maeslantkering zelf. Naar schatting hebben ca. 2500 mensen het publieksevenement bezocht.

het Keringhuis tijdens de wereldhavendagen 2019

Tijdens de wereldhavendagen op zaterdag 7 en zondag 8 september is het Keringhuis te bezoeken via een combinatie bus/vaartocht. Voor meer informatie en/of boekingen verwijzen wij u door naar de website van de wereldhavendagen: https://wereldhavendagen.nl/participants/het-keringhuis/

Functioneringssluiting Maeslantkering op 14 september

Sluiting

De jaarlijkse functioneringssluiting van de Maeslantkering zal dit jaar plaatsvinden op zaterdag 14 september. Het sluiten van de kering zal rond 15.10 starten. Gedurende de dag is er een programma voor jong en oud. 

Programma

Het Keringhuis is open tussen 11.00 en 18.30. Gedurende de dag is er van alles te doen in en om het Keringhuis. Uiteraard is het hoogtepunt van de dag de sluiting van de Maeslantkering die (onder voorbehoud) rond 15.10 zal plaatsvinden. Maar voor die tijd zijn er diverse rondleidingen en kunt u in het restaurant terecht voor een hapje of een drankje. Voor de kinderen is er in de middag een heel leuk programma, gepresenteerd door MadScience:

Om 14.00 start de Science Show met daarin onder andere werken met droogijs, douchen zonder water en omgaan met luchtdruk. Na de sluiting van de Maeslantkering starten ze rond 15.45 met het funstation waarbij de kinderen met slijm aan de slag kunnen.

Ook is onze eigen Lego watertafel weer aanwezig waarbij kinderen op een speelse manier wordt uitgelegd hoe we omgaan met ons zeewater en rivierwater.

Rondleidingen

Inmiddels staan de rondleidingen op onze website en kunt u een plaatsje reserveren. Onze ervaring leert dat de rondleidingen snel zijn volgeboekt dus adviseren wij u niet te lang te wachten. Het boeken van rondleidingen kan door hier te reserveren

Restaurant

Bereikbaarheid

Het Keringhuis is op deze dag niet bereikbaar voor auto's en motoren, daarom zetten wij op 2 locaties pendelbussen in. Deze zullen rijden vanaf station Hoek van Holland Haven en vanaf de parkeerplaats bij het Nieuw Oranjekanaal. Op deze plekken zullen verkeersregelaars staan om alles in goede banen te leiden.

Fietsers vanuit de richting Hoek van Holland kunnen niet over het spoor bij de Stena Line naar de Maeslantkering fietsen vanwege werkzaamheden aan de rotonde. Via de Haakweg en het Staelduinse bos en de nieuwe fietsbrug over de metrolijn kunt u ons toch gewoon bereiken. Vanuit Maassluis zijn er geen omleidingen en zijn we op de normale manier bereikbaar.

Onderhoudsseizoen van start

14 april jl liep het stormseizoen af en is het onderhoudsseizoen van start gegaan. De komende maanden wordt de Maeslantkering weer in topconditie gebracht om klaar te zijn voor het nieuwe stormseizoen. Dit seizoen start op 1 oktober. Bovenstaande foto is genomen op 6 mei. Op deze dag is de dokdeur aan de noordzijde verwijderd. Deze deur wordt de komende weken gereinigd en voorzien van een nieuwe coating. Daarna wordt de deur weer teruggeplaatst.

Diverse activiteiten tijdens paasweekend en meivakantie

Tijdens het paasweekend en tijdens de meivakantie zijn er weer diverse activiteiten in en om het Keringhuis. 

In het paasweekend zijn er diverse rondleidingen en is er een paasspeurtocht voor de kleintjes.

Ook in het restaurant vieren we pasen en bieden u daarom een luxe broodje met eiersalade en koffie/thee/fris aan voor € 4,95.

Tijdens de meivakantie is er dagelijks een kinderrondleiding. Meer informatie hierover vind u op deze website onder het kopje activiteiten.

Werkzaamheden rotonde afgerond

De werkzaamheden aan de nieuwe rotonde zijn afgerond dus is de omleiding opgeheven. Wel zijn er nog werkzaamheden naast het terrein van de Stena Line zodat er nog enige vertraging mogelijk is.

Terugkijken maar ook vooruitkijken

2018 was een bijzonder jaar voor het Keringhuis.

Het jaar begon al goed met de stormsluiting van 3 januari. Rond 14.35 kwamen de deuren van de Maeslantkering in beweging en ruim 2 uur later was de kering volledig gesloten. Naast de Maeslantkering sloten ook de andere 4 stormvloedkeringen. Dit was nog nooit eerder gebeurd, een uniek moment dus.

Eind juni voltrok zich de olieramp in de Rotterdamse Haven. Vele vogels (vooral zwanen) werden besmeurd met olie. Het parkeerterrein van het Keringhuis werd ingericht als noodopvanglocatie. In de weken erna zijn honderden zwanen op ons terrein weer opgelapt en uiteindelijk teruggezet in de natuur. Er ontstond in die weken een fijne samenwerking tussen hulpverleners, Rijkswaterstaat en het team van het Keringhuis. We kijken hier met warme gevoelens en vol trots op terug.

15 september was de jaarlijkse functioneringssluiting. Ook dit jaar was het weer een geweldige dag met veel bezoekers, mooi weer en een uitstekend verlopen testsluiting.

Sinds november heeft het Keringhuis een nieuwe website. Met een nieuwe frisse uitstraling en alle informatie weer helemaal up to date. 

Ook het restaurant zal de komende maanden worden opgeknapt. Begin april zal de heropening plaatsvinden en zijn we weer klaar om je te ontvangen voor een lekker bakje koffie of thee, een lekker broodje of een ijsje.

In de tussentijd is er gewoon koffie en thee verkrijgbaar. Ook kunt u bij ons terecht voor een lunch. Dit kan alleen op afspraak.

Omleiding door werkzaamheden

Vanaf maandag 18 februari 2019 wordt de Haakweg tussen de Prins Hendrikstraat en Slachthuisweg afgesloten wegens de aanleg van een nieuwe rotonde.

Verkeer dat vanuit Hoek van Holland of via de Haakweg naar het Keringhuis wil komen moet omrijden via de Maasdijk (N220) in de richting van Westerlee en de Hoeksebaan (N223) richting Maasdijk/Engeland.

De werkzaamheden zullen een aantal weken duren. Voor vragen over de bereikbaarheid verzoeken wij u contact met ons op te nemen per telefoon (088-797 06 30) of per mail (info@keringhuis.nl)

Stormseizoen

1 oktober 2018

Op 1 oktober is het stormseizoen gestart. Het stormseizoen loopt tot 15 april. De Maeslantkering is na het onderhoudsseizoen (15 april tot 1 oktober) en de functioneringssluiting van 15 september weer helemaal gereed om te sluiten indien het water te hoog dreigt te komen. De deuren van de Maeslantkering sluiten automatisch vanaf een waterstand van 3.00 meter boven NAP. 

De Maeslantkering sluit gelijktijdig met de Hartelkering en samen zorgen ze voor de bescherming van Rotterdam en omgeving.

Onderstaande foto is gemaakt tijdens de stormsluiting van 2007.

Partners van Het Keringhuis

rijkswaterstaat
provincie zuid holland
hoogheemraadschap van delfland
Onze nieuwsbrief ontvangen?