vandaag geopend van 10:00 tot 16:00
Boek nu
Over ons

Pers

Pers uit binnen- en buitenland is van harte welkom voor een bezoek op maat. Hierbij wordt u begeleid door één van onze deskundige persvoorlichters. Een rondleiding inclusief een bezoek aan het buitenterrein van de Maeslantkering behoort tot de mogelijkheden en kan indien gewenst in het Engels of Duits gegeven worden.

Journalisten krijgen gelegenheid tot het maken van foto’s en/of opnames. Voor inhoudelijke vragen over of meer beeldmateriaal van de Maeslantkering kunt u contact opnemen met het Keringhuis: 088-7970630 of info@keringhuis.nl.

Hier onder kunt u de persmap downloaden. In de map vindt u contactinformatie, foto's, filmbeelden en diverse factsheets over de Maeslantkering, Hartelkering en kering in de Hollandsche IJssel. Ook is er diverse informatie over (onderdelen van) het Deltaprogramma, Ruimte voor de Rivier en Zandmotor.

Informatie in het Nederlands (126 MB)

Information in English (3 MB)

Information in other languages (11 MB)

Video Nederlands (450 MB)

Video English (450 MB)

Photos (58 MB)

Beeldmateriaal

Op zoek naar beeldmateriaal van de Maeslantkering voor een presentatie of een spreekbeurt op school? Klik hier. Zit de juiste foto of video er niet tussen neem dan contact met ons op, wellicht kunnen wij je verder helpen. Graag het Keringhuis noemen als bronvermelding bij plaatsing.

Adres en overige contactgegevens

Het Keringhuis is gevestigd aan de Maeslantkeringweg 139, 3151ZZ te Hoek van Holland. U kunt ons bereiken via 088-7970630 of via info@keringhuis.nl

Auto

Het Keringhuis is goed bereikbaar met de auto. We hebben een eigen, ruime parkeerplaats direct naast het Keringhuis

Openbaar vervoer

Sinds 1 april 2017 rijdt er op het traject Hoek van Holland Strand - Schiedam Centrum geen trein meer maar wordt de lijn omgebouwd tot een metrolijn van de RET. Deze wordt waarschijnlijk begin 2019 in gebruik genomen. Tijdens deze werkzaamheden verzorgt de RET vervangend busvervoer tussen de stations langs de Hoekse Lijn.

Van Schiedam Centrum naar Hoek van Holland zijn er de buslijnen 711 en 713. Buslijn 711 is een sneldienst en buslijn 713 stopt op alle tussengelegen stations.

Voor meer informatie over deze tijdelijke dienstregeling van de RET kunt u hier terecht.

U stapt uit bij halte Hoek van Holland Haven. Vanaf de bushalte kunt u gebruik maken van een taxi of een fiets. Deze kunt u huren in het centrum van Hoek van Holland. De afstand tot het Keringhuis bedraagt 4 kilometer. Te voet wandelt u vanaf de bushalte in circa drie kwartier langs de Nieuwe Waterweg naar het Keringhuis.

Werken bij

We zijn altijd op zoek naar enthousiaste rondleiders. Onze bezoekers komen van over de hele wereld. Van basisscholen tot aan universiteiten en van toeristen tot aan delegaties. Alles komt langs in het Keringhuis. Wil je onderdeel worden van ons team en ben je de Nederlandse en Engelse taal machtig (Duits, Frans of Spaans is een pre) ? Stuur dan een mail aan Patricia de Vries via devries@keringhuis.nl

Partners van Het Keringhuis

Onze nieuwsbrief ontvangen?