Google Translate
english
vandaag geopend van 10:00 tot 16:00
Plan je bezoek
wave top

Plan je bezoek aan het Keringhuis. Op deze pagina vind je praktische informatie zoals openingstijden, prijzen en de diverse soorten rondleidingen.

Openingstijden

Het Keringhuis is op werkdagen geopend van 10.00 tot 16.00 en in het weekend en op feestdagen van 11.00 tot 17.00. Het restaurant is van 1 oktober tot 1 april gesloten. Voor groepen is het in deze periode wel mogelijk om een lunch of borrel te reserveren.

Het Keringhuis is gesloten op:

  • 25 december (1ste kerstdag)
  • 26 december (2e kerstdag)
  • 31 december (oudejaarsdag)
  • 1 januari (nieuwjaarsdag)

Entreeprijzen

Kinderen van 0 t/m 17 jaar
Gratis
Volwassenen vanaf 18 jaar
€ 2,50
Rondleiding individuele bezoeker
(inclusief entreebewijs)
€ 4,50 volwassenen en € 2,40 t/m 17 jaar
 
Groepsrondleidingen (inclusief entreebewijs)
Scholieren (tot 18 jaar) € 42,00 (per 35 leerlingen)
Volwassenen € 125,00 (per 30 personen)
 

U kunt op de volgende manieren betalen in het Keringhuis: contant, pin (ook contactloos), of creditcard.

Kortingskaarten:

Rotterdampas: 50% korting op instaprondleiding

Rotterdam Welcomecard: 50% korting op een instaprondleiding

Een museumkaart is niet geldig in het Keringhuis aangezien wij een informatiecentrum zijn.

 

Toegankelijkheid

Het Keringhuis is goed toegankelijk voor mensen met een beperking. De expositie onderdelen, filmzalen en alle andere voorzieningen bevinden zich op de begane grond. Wij beschikken over een eigen parkeerterrein, waar u gratis kunt parkeren. Direct naast de ingang is een parkeerplaats voor mensen met een parkeerkaart voor mindervaliden. Ook beschikken wij over 2 rolstoelen en is er een ringleiding aanwezig. Huisdieren hebben geen toegang tot het Keringhuis m.u.v. geleidehonden.

Individuele bezoekers

De expositie in het Keringhuis is geschikt voor alle leeftijden. Voor aanvullende informatie in verschillende talen of onze audiotour kunt u bij de balie terecht.

Instaprondleidingen

In het weekend en tijdens schoolvakanties en feestdagen kunt u een instaprondleiding reserveren. Een professionele gids vertelt u alles over hoogwaterbescherming in Zuid-Holland, de rol die klimaatverandering hierbij speelt en de Maeslantkering. Daarna wordt u meegenomen naar het buitenterrein van de indrukwekkende stormvloedkering. Dit is bijzonder, want het gebied is alleen onder begeleiding toegankelijk. De Instaprondleidingen worden ook in het Engels en (soms) Duits aangeboden.

Reserveer en bekijk hier de actuele tijden van de rondleidingen.

Duur: 60 minuten

Kosten Instaprondleiding:

Volwassenen €4,50

Kinderen €2,40

Groepen

Een rondleiding van onze professionele rondleiders wordt afgestemd op uw wensen en kan in overleg in het Engels, Duits, Frans of zelfs Chinees worden gegeven. De groepsrondleiding bestaat uit 3 delen. Eerst ziet u in 1 van onze filmzalen een film over de bouw van de Maeslantkering en krijgt u een eerste indruk van hoogwaterbescherming in de provincie Zuid-Holland. Daarna neemt de gids u mee naar de verschillende expositie onderdelen in het Keringhuis. Afsluitend bezoekt u het terrein van de Maeslantkering. Hier vertelt de gids u over het sluitingsproces van de Maeslantkering en hoe de kering na de storm weer geopend wordt.

Duur: 90 minuten

Kosten: € 125,00 (maximaal 30 personen per gids) 

Wilt u meer informatie over groepsboekingen stuur dan een mail naar info@keringhuis.nl

 

Boek hier

 

Zakelijke bezoekers

Technisch georiënteerde bezoekers, bedrijfsbezoeken en delegaties uit binnen- en buitenland zijn bij het Keringhuis van harte welkom voor een rondleiding op maat. Hierbij worden zij begeleid door één van onze deskundige voorlichters. De rondleiding is inclusief een bezoek aan het buitenterrein van de Maeslantkering en kan indien gewenst in het Engels worden gedaan. Ook is het mogelijk om in het Frans, Duits of Chinees een rondleiding te volgen maar dat is afhankelijk van de beschikbaarheid van onze gidsen.

Zoekt u een unieke locatie voor uw zakelijke bijeenkomst? Kom naar het Keringhuis. Wij beschikken over meerdere volledig uitgeruste ruimtes waar u tot 200 gasten kunt ontvangen.

U kunt een keuze maken uit onderstaande zalen:

  • De Punt, een kleine vergaderzaal voor maximaal 18 personen met indrukwekkend uitzicht op de Maeslantkering.
  • De Deltazaal, een vergader- en presentatieruimte voor 20-70 personen.
  • De Duikerzaal, een vergader- en presentatieruimte voor maximaal 30-120 personen

 

Het is daarnaast mogelijk om gebruik te maken van catering.

Voor meer informatie over de mogelijkheden en prijzen kunt u contact opnemen met het Keringhuis via 088-7970630.

Restaurant & souvenirs

Krijgt u maar geen genoeg van het prachtige uitzicht op de Maeslantkering en de Nieuwe Waterweg? Bezoek dan ons vernieuwde restaurant en terras voor een heerlijk kopje koffie en lunch! Hier zit u écht op de eerste rang bij de Maeslantkering!

Geniet van de vers gezette bonenkoffie, gebak van de lokale bakker of een heerlijk, door onze gastheer/gastvrouw speciaal voor u gemaakt luxebroodje.

Bij mooi weer is het terras dé uitgelezen plek om te kunnen genieten van het uitzicht terwijl de kinderen zich uitstekend zullen vermaken in de naastgelegen waterspeelplaats.

Vergeet ook zeker niet om uw bezoek aan ons restaurant écht onvergetelijk te maken door deze te combineren met een rondleiding door het Keringhuis!

Ons restaurant is van 1 april tot 1 oktober op woensdag t/m zondag geopend tussen 11.00 en 16.00.

Vanaf 1 oktober tot 1 april zijn we gesloten. Groepen kunnen, gedurende het hele jaar, op afspraak wel terecht voor een lunch of borrel.

In het Keringhuis verkopen we diverse boeken die betrekking hebben op de Deltawerken, de Watersnoodramp en de strijd tegen het water. Ook zijn er diverse andere souvenirs verkrijgbaar.

Partners van Het Keringhuis

rijkswaterstaat
provincie zuid holland
hoogheemraadschap van delfland
Onze nieuwsbrief ontvangen?